duminică, ianuarie 04, 2009

Tratat despre "fericire"

"The pursuit of happines".
E genial filmul- mai ales rolul interpretat de Will Smith (dupa mine e de Oscar). Un tragic alimentat de o ambitie oarba, de o dorinta extraordinara de a arata ca "eu pot fi fericit!"

Fericirea ne cam inconjoara (zice partea plina a paharului meu). Ideal ar fi sa deschidem ochii, sa punem mana pe ea si s-o "folosim", s-o acceptam ca putand face parte din viata noastra.

Pulsee de "fericire" apar prin viata presarate "pseudoaleator".
De multe ori, cu cat cauti mai mult sa fii fericit, sau ramai constant in "sentiment" sau te miri ca o mai iei si in jos.
Multumita fortelor ascunse ale universului, ne mai trazneste cate un fulger de fericire. Si in momentul ala, in care constientizezi ca "da frate, mi s-a intamplat asta, si da, sunt fericit", in momentul ala face sens viata; in momentul acela respiri din nou, te simti alt om.

De sarbatori vrem toti sa fim fericiti cu ai nostrii din familie.
Ce n-ar strica, pe langa asta, un fulger mai sus amintit care sa animeze sufletul, sa il reporneasca, sa il trezeasca din privitul in partea goala a paharului, in care a ramas blocat, in care a ramas blocat, in care a ramas blocat.

Si iata ca a venit. Si acum nu pot decat sa simt ca respir din nou, ca iubesc din nou, ca am curaj din nou. Si ii multumesc fulgerului care m-a trezit din privitul in gol, ca m-a aruncat sa inot din nou in jumatatea plina, unde miscarea tine sufletul viu.

2 comentarii:

  1. ..viata este o clipa,daca am constientiza acest lucru macar o secunda,..atunci cu siguranta,am zambi mai mult,am pretui ceea ce pare fara de valoare,am vedea poate ca fericirea este chiar in fata noastra ,daca ochii mintii prafuite in cautare de amagiri prea efemere,ar reusi sa desluseasca,simplitatea ei....

    RăspundețiȘtergere
  2. FILME TURCESTI ARTISTICE TRADUSE IN ROMANA. SERIALE TRADUSE BIOGRAFIA ACTORILOR VIDIOCLIPURI FOTOGRAFI.
    MASKED SINGER ROMANIA Clicksud.
    seriale turcesti.

    RăspundețiȘtergere